Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Wish me Luck...

Μιας και έχουμε μπει λοιπόν στο πνεύμα, παρακάτω παραθέτεται άλλη μια ανάρτηση που ξεφεύγει απ' το κλασσικό ύφος του blog.

Ας μιλήσουμε λίγο για το L5R. Το L5R, ή Legend of the Five Rings, είναι ένα CCG/TCG, δηλαδή ένα Collectible Card Game/Trading Card Game ή, πιο απλά, ένα παιχνίδι καρτών. Το παιχνίδι αυτό κυκλοφορεί εδώ και πάνω από 15 χρόνια και η θεματολογία του είναι κυρίως (αν όχι εξ' ολοκλήρου) Ιαπωνική. 

Αυτό το οποίο με τράβηξε σ αυτό το παιχνίδι είναι το γεγονός ότι οι δημιουργοί του δίνουν απίστευτη βάση στην ιστορία που υπάρχει "πίσω" απ αυτό και στα γεγονότα τα οποία θεωρητικά έχουν συμβεί στον κόσμο του, δημιουργώντας έτσι ένα τρομερά αναλυμένο και λεπτομερειακό σύμπαν. Η κάθε κάρτα έχει την ιστορία της, η οποία δημιουργεί ένα τρομερό και επικό κολλάζ το οποίο μπορεί εύκολα να σταθεί σαν ιστορία και από μόνο του δίχως το παιχνίδι πίσω απ' αυτό.

Πρόσφατα το L5R άνοιξε τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς, προσφέροντας θέσεις για το story team του. Το παρακάτω κείμενο λοιπόν είναι η δικιά μου συμμετοχή, και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα κάπως πιο "εξεζητημένο" κείμενο, μιας και μόνο όσοι ασχολούνται ενεργά με το παιχνίδι θα μπορέσουν να το κατανοήσουν πλήρως.

Όπως και να χει, μ' αρέσει να μοιράζομαι όλες μου τις δουλειές με τους αναγνώστες μου και να αναρτώ οτιδήποτε καινούριο μπορεί να έχω, προς ανάγνωση και κρίση του.

Όπως πάντα, κάθε άποψη είναι ευπρόσδεκτη και εύχομαι να σας αρέσει (σε "σχετικούς" και μη). Το να δουλέψω με το story team του L5R ήταν πάντα ένα απ' τα μεγαλύτερά μου όνειρα οπότε σας εύχομαι καλή ανάγνωση και όπως λέει και ο τίτλος wish me luck. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γνώμες